<< September 2020 >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

   

 

 

Beste bezoeker

! dit is de verouderde website van de V.G.K. De nieuwe website kan u vinden via http://www.vgkgent.com !

 

Wij van de Vlaamse Geschiedkundige Kring (kortweg V.G.K.) zijn verheugd om u op onze website te mogen verwelkomen. Graag stellen we onze kring daarbij even voor zodat u ons en onze kring wat beter kan leren kennen.

We zijn de faculteitskring die alle studenten van de opleiding Geschiedenis aan de Universiteit Gent tracht te verenigen. De kring behartigt daarbij de belangen van de geschiedkunde in het algemeen en van alle studenten geschiedenis aan de Universiteit Gent in het bijzonder, los van hun politieke voorkeur of levensbeschouwelijke overtuiging. In dat opzicht is de kring pluralistisch. (Art. 2 v.d. statuten)

Dat proberen wij in de eerste plaats te doen door studiehulp (in de vorm van handige studentencursussen, begrippenlijsten, ...) en kortingen op leerboeken aan te bieden. Maar een studentenkring biedt daarnaast natuurlijk nog zoveel meer aan: elke week organiseren wij cultuur-, feest- en sportactiviteiten (bv. concerten, fuiven, volleybalwedstrijden, een stadswandeling, cantussen, een schaatsactiviteit, ...). Zelfs in de vakantieperiodes kan u voor een mooie prijs met ons meegaan naar wat exotischere bestemmingen dan Gent. De laatste jaren gingen we bijvoorbeeld al naar Malta, Boedapest, Sint-Petersburg, Praag en Ljubljana. De aftermovie van onze Balkanreis (april 2015) vind je onderaan deze pagina.
Een ander belangrijk en vrij uniek gegeven binnen de V.G.K. is de organisatie van politieke, maatschappelijke en historische debatten en lezingen. We mochten al vaak heel wat grote namen (bv. Ann De Bie, Herman De Croo, Bart De Wever en vele anderen) verwelkomen op onze vermaarde V.G.K.-debatten en -lezingen.

 

Elke maand bundelen we onze activiteiten, ervaringen en alles wat wij eigenlijk doen in ons kringblad "het Veer", naast de interessante columns, leuke verhaaltjes en weetjes, leuke rubrieken en nog veel meer.

 

Opdat alle eerstejaars niet zouden verdwalen in de grote massa van de Blandijn & omstreken en in de vooralsnog onbekende studentenwereld, staat er voor hen elk jaar een fantastische bachelorverantwoordelijke ter beschikking. Zij zal jullie wegwijs maken in en rond de UGent en biedt jullie wanneer mogelijk nuttige antwoorden op de vele vragen die jullie misschien zullen hebben. Daarnaast kunt u als eerstejaarsstudent ook beroep doen op een persoonlijke peter of meter. Daarvoor hoeft u zich enkel in te schrijven voor onze Peter- en meteravond, een activiteit die in één van de eerste weken van het academiejaar georganiseerd wordt.

Om op de hoogte te blijven van al onze activiteiten kan u enerzijds van thuis uit onze website en sociale media raadplegen, anderzijds kan je terecht bij één van onze praesidiumleden, ofwel kan u een bezoekje brengen aan onze permanentietafel in de Kelderverdieping van de Blandijn (trap aan de hoofdingang naar beneden). Daar zitten wij elke weekdag van 11u tot 16u om uw vragen te beantwoorden, om inschrijvingen voor activiteiten te ontvangen en om bijvoorbeeld onze studentencursussen te verdelen wanneer die beschikbaar zijn.

Op onze website vindt u al onze activiteiten onder het keuzemenu ‘Activiteiten!’ en op de agenda vindt u er een handig overzicht van. In de faculteit zelf worden ook nog voldoende posters opgehangen. We zijn ook actief op verschillende sociale media: word onze vriend op facebook (en word lid van onze verschillende facebookgroepen om actuele info te krijgen), volg op ons Twitter en breng regelmatig een bezoekje aan ons V.G.K.-forum.

We hopen van harte dat we u mogen ontmoeten op één van onze activiteiten.